20 maart World Oral Health Day (WOHD): Dag van de Mondgezondheid

20 maart World Oral Health Day (WOHD): Dag van de Mondgezondheid

Jaarlijks is het op 20 maart World Oral Health Day. Een internationale dag om de voordelen van een gezonde mond te vieren en aandacht te vragen voor problemen rond mondgezondheid en het belang voor een goede mondhygiëne. Ook tandarts implantoloog Frank Post van Kliniek Tandheelkunde Sneek maakt mensen graag bewust van het belang van goede mondverzorging. Voor de kinderen zullen we van 16  tot en met 21 maart extra poetsles geven, want het is belangrijk om je Mond Gezond te houden.

 

Dit jaar is het thema ” World Oral Health Day 2015, smile for life!” Het wil zeggen positiviteit en plezier, mensen glimlachen als ze gelukkig zijn en een gezond leven hebben. Het sluit dan ook uitstekend aan op de slogan van Kliniek Tandheelkunde Sneek: “Een mooie lach is het visitekaartje van uw gezicht.”

 

Maar liefst 90% van de wereldbevolking krijgt op een bepaald moment in het leven te maken met een vorm van gebitsaandoening. In veel gevallen zijn deze aandoeningen goed te voorkomen of te behandelen door een goede dagelijkse mondverzorging. Het doel van de World Oral Health Day (WOHD) is de bewustwording.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.